Planet Pure Pesupähkinä 350G

Planet Pure Pesupähkinä on luonnollinen  pesupähkinäpuun marjoista pyykinpesuaine.

Pesupähkinät eivät sisällä hajusteita tai muita lisäaineita. Pyykkiin ei jää kemiallisia jäämiä tai tuoksuja. Siksi ne sopivat hyvin  myös herkkäihoisille. Pesupähkinät eivät sisällä lisäaineita tai saippuaa, joten niitä voidaan käyttää kaikkeen pyykinpesuun, myös hienoille tekstiileille ja kestovaipoille. Pesupähkinöiden saponiini säilyttää tekstiilien värit kirkkaina ja pehmittää pyykin, ei siis tarvetta huuhteluaineelle.

 

 

luonnollinen

7,90

Varastossa

KÄYTTÖ

Esikäsittele mahdolliset pinttyneet tahrat. Annostele 2 – 4 kokonaista pähkinää pakkauksesta löytyvään pieneen puuvillapussiin. Sulje pussi ja laita koneen rumpuun pyykin (3 – 5 kg) joukkoon.

Pesupähkinöiden kuorista alkaa liueta puhdistavaa saponiinia yli 30°C lämpötilassa, eli niistä ei liukene saponiineja pesukoneen huuhteluohjelman aikana. Niitä voidaan käyttää kahteen kertaan 40°C:ssa pestäessä. Ne pesevät tehokkaasti normaalilikaisen pyykin, mutta ne eivät valkaise pyykkiä tai poista vaikeita tahroja. Käsittele tahrat tahranpoistoaineella ennen pesua.
Kuoret laitetaan pieneen kangaspussiin tai vaikka parittomaan sukkaan. Pussi suljetaan ja laitetaan koneen rumpuun pyykkien kanssa. Jos pyykkiin halutaan tuoksua, voidaan pähkinöiden sekaan laittaa muutama tippa eteeristä öljyä. Käytetyt kuoret voidaan kompostoida tai laittaa biojätteeseen.

TIEDOT

Luonnonvaraisena Intian vuoristoalueilla kasvava Sapindus mukorossi -puu kuuluu saippuamarjakasvien heimoon. Puun kukista kehittyvät hedelmät ovat pieniä ja pyöreitä, nahkeapintaisia luumarjoja (kuten kirsikat). Ne eivät nimityksestään huolimatta siis ole pähkinöitä, ja näin ollen soveltuvat pähkinäallergikoiden käyttöön. Pesupähkinöitä ei saa käyttää ravinnoksi, mutta niiden kuoret sisältävät 15% saponiinia – luonnollista puhdistusainetta. Puu tuottaa satoa parhaimmillaan 200-300 kg vuodessa, jopa 90 vuoden ajan.

Intiassa ja Nepalissa pesupähkinöiden käytöllä pyykinpesuun ja henkilökohtaisen hygienian hoitoon on jo satojen vuosien perinteet. Muutaman viime vuoden aikana pähkinät ovat saavuttaneet maailmanlaajuista suosiota vaihtoehtona teollisille pesuaineille.
Pesupähkinä on alkutuote, jonka tuotanto ei vaadi raskasta, luontoa kuormittavaa infrastruktuuria. Pähkinöiden kerääminen ja käsittely luonnonmukaisesti työllistävät paikallisia ihmisiä ja tukevat vanhoja perinteitä ja kulttuuria, jossa elanto ei synny metsiä hakkaamalla, vaan niistä huolta pitäen. Puuston hakkaamisesta johtuva eroosio on suuri ongelma Himalajan vuoristossa. Pesupähkinäpuu sitoo maaperää ja suojaa siten eroosiolta. Pähkinöiden kerääminen ei vahingoita  puuta millään tavalla. Niiden valmistus ei tuhlaa energiaa, sillä niitä ei tarvitse jalostaa juuri lainkaan. Kuivattujen hedelmien kuori murskataan koneellisesti. Tämän jälkeen siemenet poistetaan ja kuoret puhdistetaan käsityönä. Pesupähkinät hajoavat täysin luontoon.

INCI

Sapindus mukorossi -pesupähkinä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Planet Pure Pesupähkinä 350G”